Hallo wijkgenoten,

Mijn naam is Jan Bakker en woon sinds 2001 in de Vosholen. Als één van de eerste bewoners en voormalig voorzitter van de wijkcommissie Vossenstreek heb ik de ontwikkeling van deze wijk helemaal meegemaakt. 

De Vosholen is nog steeds in ontwikkeling op gebied van woningbouw. Maar volgens mij zijn er meer kansen om onze wijk aantrekkelijker te maken en door te ontwikkelen. Op gebied van klimaat zouden we een grote slag kunnen maken. De provincie Groningen wil zich ontwikkelen als waterstofregio (energietransitie). Ook hebben hebben we een opgave liggen om onze leefomgeving te vergroenen (temperatuur/beleving en leefklimaat) en meer water te creëren voor waterbuffer (klimaatverandering). 

Daarom heb ik een ideeën boek http://www.vossenstreek.nl/wp-content/uploads/2019/09/Vosholen-duurzaam-en-aantrekkelijk.pdf  gemaakt waarvan ik denk hier liggen voor onze wijk kansen en mogelijkheden. En dan niet alleen duurzamer te maken maar ook aantrekkelijker door meer water en groen te combineren met vaarwegen voor kano’s/sloepen en kleine bootjes en voedselbossen waar groente en fruit gekweekt kan worden die in de wijk verwerkt kan worden of lesprogramma’s voor school aangekoppeld kunnen worden. 

Het idee heb ik inmiddels voorgelegd bij de gemeente midden-Groningen, bewonerscommissie, waterschap maar ook bij de politiek. Groen Links midden-Groningen ondersteunt het idee en werkt mee. Ook het bedrijf Grunndak, gespecialiseerd in aanleg van groendaken, denkt mee. 

Maar een idee voor deze wijk kan nooit een plan worden zonder steun en interesse van mede bewoners. 

Daarom de volgende vragen:

– wat vind u van het idee?

– welke kansen en mogelijkheden ziet u?

– is het idee de moeite waard om naar een concreet plan om te zetten?

– welke inspanning zou u willen leveren?

– welke inspanning zou de overheid moeten leveren?

– welke kennis en kunde is er in de wijk om gebruik van te maken?

Poll: de Vosholen verduurzamen 

Ja/nee

Antwoorden kunnen gestuurd worden naar: info@vossenstreek.nl