Woensdag 14 juni 2017 vond de jaarlijkse buitenspeelmiddag plaats op het grasveld/voetbalveld aan de Croonhoven in de Vosholen Sappemeer. Bewonersorganisatie Boswijk e.o. en wijkcommissie De Vossenstreek tekenden ook dit jaar weer voor de organisatie van het speelfestijn.
Het hele grasveld/voetbalveld vanaf het water bij het spoor tot aan de Weerestein werd ingericht voor de kinderen.

De vele springkussens en stormbanen op veld boden hiervoor alle mogelijkheden die te verzinnen waren. Ook kon worden gegleden op o.a. de buikglijbaan die werd natgespoten met behulp van materiaal van de Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen Hoogezand.

Kinderen die zonder zwemkleding kwamen, gingen vanwege het warme zonnetje snel weer naar huis om dit alsnog aan te trekken. Ze konden op de buikglijbaan afkoelen. Ook bij de bungeerun werd menig zweetdruppeltje geplengd: “Hoe ver kun je lopen voordat het elastiek om je middel je terugtrekt?” Relaxen kon op de rug van een pony, maar ook tijdens het eten van een zakje chips of het nuttigen van een lekkere steekijsje. Om vier uur werd geconstateerd dat de buitenspeelmiddag erg geslaagd was. Druk bezocht, goed weer, veel blije gezichten, goede hulp van vele vrijwilligers en gelukkig een rustige middag voor EHBO Sappemeer.